onsdag, december 19

Seinfeld överallt

Dom senaste dagarna har det blivit mycket Seinfeld för mig på olika vis. Häromdagen tittade jag på Seinfeld's gamla stand up film som heter "Im telling you for the last time". Jag lär säga att man blir verkligen imponerad och se en stand up komiker på proffsnivå. Verkligen skillnad när man jämför en sån som Seinfeld mot amatörerna. Det märks på det sätt han levererar sin komik och hur han bygger upp en dialog först för att sen komma till den såkallade "punchline". Jag tror att mina vänner som Mattias, Persson och Wanke vet vad jag menar när det gäller Seinfeld.

Sedan så såg jag den nya animerade filmen Bee Movie där Jerry Seinfeld ger sin röst till huvudkaraktären Barry B Benson. En ganska underhållande film men den hamnar inte på tio i topplistan. Men jag tycker dom flesta animerade filmerna är hyfsade...för sån humor har jag :)

Serenity Now, Serenity Now. Jag antar att ni som sett Seinfeld kommer ihåg avsnittet där George Costanza's pappa använde det uttrycket varje gång han kände sig uppstressad. Så i dessa hektiska juletider när jag känner mig själv lite jäktad och vill att det ska flyta på men det gör inte det för alla förbannade julhandlare är i vägen, då har jag tänkt på Frank Costanza och hans Serenity Now....och då lugnar jag ner mig ett tag. Och samtidigt skrattar jag inombords.

Som sagt...det känns ibland som Seinfeld är överallt.

2 kommentarer:

Urban sa...

Cosmo Kramer for president!!

Alexander sa...

Vem minns inte George's kommentar då Seinfeld berättar att han frågat om en 3some och tackar nej:
George: -"Are you crazy! It's like disovering plutonium by misstake!!"
haha, kingen!