söndag, november 4

Oavgjort till slut

Toppmötet mellan Arsenal och Man U slutade 2-2. Två duktiga lag som som visade sin klass flera gånger under denna match. Arsenal fortsätter att lira boll på ett bra sätt även när ett sånt klasslag som ManU kommer på besök. Första halvlek var Arsenal det bättre laget och skapade några chanser här och där, ManU avvaktade och spelade ett säkert försvarsspel vilket gjorde det svårt för Arsenal att komma till några ordentliga målchanser. Tufft och hårt ute på plan som vanligt i dessa möten och man sitter på helspänn och hoppas att inte misstag ska begås av Gunners försvaret. ManU är som alltid vassa framåt och det visade man prov på framför allt i slutet av halvleken då Ronaldo skickade in bollen i straffområdet och den alltid målfarlige Shrek (Rooney) var framme och styrde bollen på Arsenals mittback Gallas som lurar målvakten Almunia och 0-1 är ett faktum.

I andra halvlek händer det saker direkt, efter en tilltrasslad situation framför Van de Sar's mål spelas bollen fram till en ensamstående Fabregas som stillastående rullar in kvitteringen bakom en tillfällig målvakt Rio Ferdinand som står på fel ben för att lyckas mota bort bollen. Denna Fabregas som ännu en gång håller sig framme när det luktar mål....karln är totalt grym.

Det fortsattes och rullades boll både från Arsenal och ManU och fin fotboll fick man nu njuta av i massor. Det är förstås alltid en extra kick och se dessa två giganter göra upp på en fotbollsplan. Och min nervositet höll i sig så att handsvetten nästan koka. Båda lagen skapade chanser fram och tillbaka men inga mål så långt öga nådde. Allt mer nervös för att Rödnäsans lag skulle hitta en lucka och avgöra matchen på slutet så tror inte på fan att min värsta farhågor blir sanna. En briljant passning i den 82:a minuten från Saha till Evra som även han skickar bollen vidare till en fri Ronaldo som enkelt kan sätta ledningsmålet för ManU. En viss Almunia är ute och cyklar ordentlig på detta mål vilket påminner mig om annan målvakt som tar en tur på cykeln ibland nämligen (Sur Lehmann).

Jaha tänkte man...nu blir det väl som förr. Arsenal måste skicka allt folk framåt och så blir det som det alltid blir...ännu ett baklängesmål. Men sörru denna gång tänkte jag fel. På tilläggstid så fick Gallas sin revanch och skickar in kvitteringen till min och Khings vilda glädje. Ännu en tilltrasslad situation framför Van dee Sars mål. Gallas får bollen vid bortre stolpen och på volley smäller han in 2-2 och Rödnäsan o Co får ta bussen hem med bara 1 poäng i bagaget. Vilket är ett ganska rättvist resultat sett över hela matchen.