söndag, oktober 21

Arsenal ångar på

Igår tog Arsenal emot Bolton hemma på Emirates Stadium. Arsenal har alltid haft svårt mot Bolton den senaste tiden och det såg länge ut att Bolton skulle kunna knipa en poäng mot mitt kära Gunners. En match där Arsenal dominera men Boltons tuffa och hårda närkampsspel gjorde att man inte riktigt fick till det i avsluten. Arsenal bolltrillande fram och tillbaka gjorde Bolton spelarna lite förtvivlade och allt som oftast fick dom till slut spela oschysst för att få stopp på finliret.

Arsenal skapade många bra målchanser, det var Adebayor som hade dom flesta bra lägena men sumpade dom gång på gång, han gjorde en av sina sämre matcher för säsongen. Arsenal som i alla deras matcher denna säsong har tuggat på i 90 minuter med sitt spel och haft tålamod fick till slut utdelning, det var Kolo Toure som i den 68 min slog till en frispark som letade sig ända in i mål. Åh så härligt !!!

Detta betydde att Bolton flytta fram sitt manskap för att kunna kvittera, men som det brukar bli så skapade dom större ytor för Arsenal att kontra på. Gunners fortsatte med sitt spel och hålla i bollen och till slut kom även 2-0 efter fint förarbete av inbytte Theo Walcott kunde Tomas Rosicky peta in bollen bakom den annars duktige Bolton målvakten Jussi Jaaskelainen.

Arsenal är fortfarande i topp i Premer League men alla storlagen gjorde vad dom skulle igår. Chelsea vann över Middlesbrough med 2-0, ManU vann enkelt borta med 4-1 över Aston Villa samt att Liverpool vann derbyt mot Everton borta med 2-1. Svennis Manchester City fortsätter att imponera, 1-0 igår mot Birmingham gör att dom fortfarande är med i toppen av PL.

To be continued....

Inga kommentarer: