söndag, oktober 28

Liverpool - Arsenal

Oavgjort på Anfield Road
Den prestigefyllda maktkampen mellan Liverpool och Arsenal slutade oavgjort 1-1. Att möta Liverpool på Anfield är inte en lätt uppgift och det fick The Gunners känna på redan efter sju minuter då den alltid duktige Steven Gerrard gjorde 1-0 efter en stenhård frispark. Men Arsenal blev inte på nå sätt stressade av detta utan visade upp sitt briljanta passningsspel som dom haft hela den här säsongen.

Jag imponeras och se detta unga Arsenal åka till en svår bortamatch som Liverpool och vara det lag som för spelet. Liverpool såg absolut inte ut som dom gjorde i början av säsongen då dom var otroligt anfallsglada och skapade många fina chanser framåt. Liverpool har dock sina farliga målskyttar i Gerrard och Torres (Crouch) som man oroade sig för hela matchen. Vi vet alla att bollen är rund och allt kan hända.

Efter många missade chanser och fortsatt fint passningspel av Arsenal så lyckades man till slut och få hål på den röda muren. Hleb visade kyla i den 80:e minuten då han inte passade Adebayor och Bendtner utan iskallt lade fram bollen till Fabregas som tåade in kvitteringen. Åh så skönt den satt. Efter det så hade Fabregas även ett skott i stolpen.

Summa summarum så ska man egentligen vara nöjd och få oavgjort på Anfield Road men idag känns det lite surt då man skapade mer framåt än Liverpool och även hade det mesta av spelet.
Även expertpanelen på Canal + tyckte lika som mig efter matchen. Men livet går vidare och man får nu se fram emot ytterligare en prestigematch på lördag då Arsenal tar sig an Manchester United på Emirates Stadium.